Cup NM 4.runde 1987: Lillestrøm SK - Tromsø IL

Ingen sydlandske jubelscener. Ingen elleville heiarop. Bare noen lure smil, kameratslige skulderklapp og håndstrykk. - For dette var da ikke så stort. I hvert fall ingen sensasjon.  Sa TIL-guttene - og forlot Åråsen Stadion nesten som om ingen ting hadde skjedd. Nå er imidlertid TIL-laget lei av å høre kommentarer som "sensasjon og cupbombe" etter seier over Lillestrøm.

 - Artig selvfølgelig. Men hvorfor rive ned taket etter en seier mot Lillestrøm. Vi er jo et bedre lag - og ingen av oss er overrasket over at vi vant. Konstaterte TIL-kaptein Lars Espejord etter 4. runde-kampen på Åråsen.

At TIL er et utpreget cup-lag hersker det imidlertid ingen tvil om, et godt cup-lag mobliserer ALT i 90 minutter. Har i tillegg litt flaks - og avanserer. Det gjorde TIL ved flere anledninger i fjor, og det gjorde TIL også i år. Frekt, litt arrogant, men fullgodt.

For noen overbevisende seier var det ikke. LSK spilte en av sine bedre kamper for sesongen. I hvert fall i første omgang, da produderte de en rekke sjanser på egen hånd, men også etter en rekke tabber i TIL-forsvaret. Etter sidebytte kom TIL høyere opp på banen, de presset høyere opp, og lot kampen foregå på midtbanen.

TIL hadde få målsjanser. Men den ene, STORE, sjansen utnyttet de. Uheldige Ole Dyrstad bommet på et tilbakespill, Truls Jensen snappet ballen, og slo den til Lars Espejord. Lars ventet av, før han sendte et velplassert skudd nede i høyre hjørne. Scoringen kom etter syv minutter. I den resterende halvtimen spilte TIL en perfekt forsvarskamp.   

Dommer var Per Arne Larsgård fra Sandefjord.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 15.03.2004

Del dette: