Cup NM 2.runde 1987: Tromsø IL - Kautokeino IL

Du verden hvor Tromsø IL måtte slite for å skape målfest !  Fullstendig på viddene i første omgang. Litt bedre etter pause - men ikke nok til å skape det scorings-showet publikum ville ha. Og det som verre er: Forskjellen mellom et eliteserielag og et 4. divisjonslag, var ikke så fordømt stor som mange ville ha det til.

- Naturligvis taper vi sa Kautokeino-treneren Mikkel Bongo før kampen. Han fikk rett, men frykten for at hans lag skulle bli et slaktoffer var uberettig. Første omgang grenset opp til det pinlige - for Tromsø IL. En ting er det at laget spilte usedvanlig svakt, verre var det at spillerne presterte å misbruke den ene store sjansen etter den andre. Ved åtte anledninger ville en stor angrepsspiller scoret mål. Men TIL-spillerne maktet å feile hver eneste gang.

Det måtte faktisk straffespark til for at TIL tok ledelsen. Den satte Tore Nilsen i mål - og dermed kunne sensasjonspresset forlate Valhall. Litt moro ble det allikevell, i hvert fall når det ble mål, hør bare her:   2-0:  Langt innkast fra Trond Johansen. Tor Pedersen stusser bak. Sigmund Forfang brenner til - rett i mål.  3-0: Glimrende corner fra Trond Johansen, Per Høgmo forstyrrer forsvarspillerne, en av dem header ballen i eget mål. 

4-0:  Tidenes artigste straffespark på Valhall. Bjarte Flem rusler opp fra egen 16-meter. 50 meter fra straffemerket begynter han å løpe - dundrer ballen i mål - hardere enn de fleste.  5-0:  Sigmund Forfang spiller en enkel gjennombrudsball til Tore Nilsen. Tore scorer sitt andre mål for dagen.  Verken Lars Espejord og Tore Rismo spilte kampen, det bar TILs midtbane preg av. Både Eivind Andreassen og Bjørn Johansen trenger tid på seg før de er fullgode erstattere.  

Dommer var Kurt Jensen fra Neptun.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 14.03.2004

Del dette: