Allnorsk1.divisjon 1987: Vålerenga IF - Tromsø IL

Referat:   Vålerenga åpnet best, de var kontant i forsvar og tidvis konstruktiv på midtbanen, for TIL ble denne omgangen helsvart. Andre omgang ble mye bedre for gutan, TIL presset VIF høyere opp på banen, og unngikk strekk i laget.

Da den nye regelen for året var at det skulle være straffespark, hvis det var uavgjort etter full tid, bestemte nok begge lag å ri på 0-0. Og straffespark skulle det bli. Det ble dramatikk med så gode keeperer som Bjarte Flem og Geir Mediås, bare 5 av 10 straffer gikk inn. Tilslutt ble VIF sterkest, og vant kampen 3-2 på straffer.

Denne regelen ble vedtatt på siste fotballting, Ved seier = 3 poeng, uavgjort, vunnet straffer = 2 poeng, uavgjort, tapte straffer = 1 poeng, og ved tap = 0 poeng. Tromsø IL var veldig skeptisk til denne regelen, heller ikke Bjarte Flem likte dette, tross han er ekspert på straffer.

Nitti gørr kjedelige minutter. Uten snev av dramatikk - uten en eneste scoring. Men bare for publikum. Ute på banen var det ingen som jublet over at ti straffespark skulle avgjøre kampen. VIF åpnet best. De var kontant i forsvar, tidvis konstruktiv på midtbanen - men uten sting i angrep. For Tromsø IL var første omgang helsvart.

Andre omgang ble litt bedre. TIL presset VIF-laget høyere oppe på banen, og unngikk strekk i laget. I tillegg fungerte forsvarsfireren langt bedre både i lufta og på bakken. Verre var det med TILs midtbane, Lars Espejord og Tore Rismo sliter - og blir fullstendig anonym. Truls Jensen og Sigmund Forfang holdt bredden, det var også alt. Det er lenge siden vi har sett disse to sliterne svakere.

Med slike problemer på midtbanen måtte Per Høgmo og Trond Johansen få vansker på topp. Halveis ut i andre omgang bestemte TIL seg på å ri på 0-0. Og da klarte endelig laget å tette igjen hullene i forsvaret.

Bjarte Flem var TILs beste denne gangen.   Dommer var Torbjørn Aas fra Rosenborg BK.

Oppdatert: 13.03.2004