Allnorsk1.divisjon 1987: Tromsø IL - Vålerenga IF

Referat:   18. juli var den offisielle åpningen av den nye Alfheim Stadion, det var deilig å være kvitt tundraen på Valhall. Skikkelig godt sommervær var det, og alt lå tilrette for en festforestilling. Men den kom ikke, en riktig slapp oppvisning av gutan.

Det gikk med TIL som med husbyggeren foran innflyttingsfesten: Alt lå til rette for "hæla i taket" stemning, med fullt hus og stormende jubel. Men hva hjalp det, all den tid verten - etter å ha åpnet champagneflasken - sluknet før partyet begynte.

Vi har sett mye rart i norsk fotball, også 1. divisjon. Men kampen mellom Tromsø IL og Vålerenga IF overgår det meste, i hvert fall i årets sesong. TIL ønsket å skape gla-fotball, men mislyktes i nær sagt 90 minutter. Vålerenga ville ha poeng og ga blaffen i underholdningen. Og når de så fikk score rett før pause, ja da hadde de gjordt jobben sin. 

Det var varmt, ,ja det var plagsomt å løpe i varmen selv for idrettsutøvere, men det undskylder på langt nær alt, for Tromsø IL var svak i det meste. Ikke bare teknisk - men like mye taktisk.  

Dommer var Einar Halle fra Molde FK.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 14.05.2003

Del dette: