Allnorsk1.divisjon 1987: Tromsø IL - Moss

Referat:   Dette var ungkalvenes dag, Bjørn Johansen (18), Roger Nilsen (18) og Kjetil Olsen (19) var faktisk det som skulle til for å hente to poeng fra serielederen. Moss ble faktisk satt på plass - om ikke helt - så nesten. Skepsisen og usikkerheten på forhånd sørget de selv for å snu til skulderklapp og masse lovord i løpet av nitti minutter. Det ble en ny oppvisning om hvordan en serieleder skulle settes på plass.

Vikarene for Tore Nilsen (tre gule), Lars Espejord (skadet, men innpå de første førti minuttene) og Per Høgmo (skadet), lot seg ikke affisere av at det var den suverene serielederen som gjestet Alfheim. Rolig og sikkert stopperspill (Roger), konstruktiv,"frekk" og teknisk godt midtbanespill (Bjørn), oppofrende og villig angrepsspill, samtidig mannen bak TILs første scoring (Kjetil).

En tilnærmest prikkfri kamp bakover på banen viste nok en gang hvor Tromsø IL har sin styrke denne sesongen. Sørget dermed for å understreke ryktet som serieledernes "skrekk" på hjemmebane. Lillestrøm prøvde og tapte i fjor. Bryne prøvde og tapte i vår. Moss prøvde - og burde tapt.

Sjansemessig var TIL fullt på høyde. Kanskje ikke spillemessig, selv om TIL i andre omgang til tider dominerte også på midtbanen. Men angrepsspillet ble for tilfeldig. En for liten tålmodighet da laget hadde ballen på Moss sin halvdel, resulterte i pasninger som ikke ble gode nok. Det ble en kamp med få sjanser, men TIL hadde de farligste. Som vanlig vant TIL straffespark-konkuransen.  

TILs beste spiller var Tor Pedersen.   Dommer var Egil Nervik fra Freidig.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 14.05.2003

Del dette: