Allnorsk1.divisjon 1987: Tromsø IL - Molde

Referat:   Ja, uavgjort igjen, disse kampene kommer ifleng, fjerde på rad. Gutan hadde et gedigent overtak i første omgang, og burde ledet stort. I de første minuttene av andre omgang var Molde med, men TIL kom igjen, fikk etablert kontroll på midtbanen, der Tore Rismo la ned grovarbeidet, han var også TIl`s beste sammen med Tore Nilsen. TIL`s midtstoppere er glimrende for tiden, spørs om de ikke er landets beste.

Huff, Tromsø IL, med slik sløsing med sjansene som vi opplevde i Molde, kan det gå lang tid før den første serieseieren kommer. Kampen som skulle bli den første "trepoenger"  - og burde vært det også - ga i stedet ett fattig poeng. Molde viste seg dyktigst i straffespark-konkuransen.

Først dominerte Tromsø IL ute på banen gjennom nesten samfulle nitti minutter. Bare i en kort periode først i andre omgang greide Molde å komme fram på banen - da farlig nok til å skape et par skikkelige sjanser. Men hva hjelper det å spille ut et lag og samtidig produsere sjanser nok til å score både fire og fem mål, når det avgjørende siste sparket på ballen ikke lykkes. 

TIL kontrollerte oppgjøret fra avspark. Tidlig kunne vi imidlertid ane at det ikke var dagen for de rød/hvite framover på banen. Oppspillende kom i seineste laget - dermed gikk TIL-angriperne stadig i offside. Hvor nær TIL var scoring kan best illustreres gjennom tre Molde-redninger på streket. Alle ved at Lars Espejord hadde nådd høyst etter corner, to av disse i første omgang.

De første minuttene av andre omgang har rent spillemessig vært TILs problem i kampene til nå. Så også i denne kampen. Det var igjen klart for straffekonkuranse.  Og for en skjelden gang tapte TIL dette ene poenget.  

Dommer var Svein Kjellbrott fra Haugerud.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 13.03.2004

Del dette: