Allnorsk1.divisjon 1987: Tromsø IL - Kongsvinger IL

Referat:   Dette var en forykende kamp, hvor begge lag gikk offensivt tilverks, begge ville vinne, egentlig en kjempekamp. Kanske Tore Rismo ikke er enig når det gjelder hans deby som midtstopper, vi er vel enige om at dette ikke fungerte, Tore sa selv at hvis det var mulig, hadde han gravd seg ned på 16-meteren.

Gavmildt og godt - ord som på en utmerket måte karakteriserer Tromsø IL siste hjemmekamp for sesongen. "Gutan" regisserte nemlig en forestilling mer forykende og velspillende enn vi noen gang har sett de to siste årene.

Gavmildt som bare det, både foran eget og motstanderens mål, aldri før har TIL sluppet inn tre mål på hjemmebane i 1. divisjonen, aldri før har TIL "unlatt" å score på så mange opplagte sjanser. Men spillemessig så godt at vi velger å legge størst vekt på akkurat det.

Borte var det stereotype og kjedelige angrepsspillet Tromsø IL som oftest var eksponent for. I steden for de lange høye framspillene - som oftes uten god nok adresse - fikk vi se offensivt spill slik gutan tydeligvis kan, men som de altfor skjelden prøver seg på. Hurtig direkte spill, pasninger til riktig tid og med riktig adresse, bevegelige spillere hele tida på leting etter bedre posisjoner.

Om det var TIL-guttene som regisserte det gode spillet, ville ikke kampen fått samme kvalitet, om ikke Kongsvinger hadde fulgt opp og blitt med på moroa. Mens KIL utnyttet muligheten 100 prosent, mislyktes altså TIL som aldri før i det avgjørende øyeblikk. For mulighetene var både mange og store. Betegnende nok måtte det straffe til for at TIL skulle få mål. Straffen satte Nils Solstad i mål.   Dommer var Roy Helge Olsen fra Heimdal.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 15.05.2003

Del dette: