Allnorsk1.divisjon 1987: Tromsø IL - Bryne

Referat:   Send serielederne til Tromsø, og la dem tause rusle ut fra garderopen på Valhall etterpå. Det gikk med Bryne som de andre serielederne når de besøker Valhall de to siste sesongene. Men denne gangen fikk TIL-Guttene draget både på serielederen og tetkampen.

Første omgang var jevn, med endel sjanser til begge lag. Men i andre omgang punkterte TIL kampen på åtte minutter, med sine tre scoringer. TIL fikk til flankespillet ved Truls Jensen og Sigmund Forfang. Trond Johansen løp og slet imponerende utenfor 16-meteren, mens Per Høgmo kjempet som vanlig med tette markeringer i ryggen. En flott og viktig seier.

Bryne kom til Tromsø for å spille teknisk og hurtig fotball, de ville ikke innvitere til harde nærkamper og tette markeringer. Mulig det går an  - men ennå har vi til gode å se et norsk 1. divisjonslag spille teknisk god og hurtig fotball på tundraen på Valhall. Gjestene våget heller ikke å møte TIL-laget høyt oppe,  4-3-3 formasjonen til Bryne med Arne Larsen Økland som farligste spiller på topp, viste seg raskt å gå i oppløsning.

Dermed utviklet kampen seg akkurat slik Bryne ikke ønsket seg den. En kamp hvor innsatsen og nærkampene ble avgjørende. Og her flyter TIL på styrke og spenst. Om ikke TIL hadde helt kontroll de første tre kvarterene, ble denne tydelig forsterket utover i andre omgang. På flankene jobbet Truls og Sigmund bedre enn de noen gang har gjordt denne sesongen. Trond løp og slet imponerende intensivt utenfor 16-meteren, og Per kjempet som vanlig med tette markeringer i ryggen for å holde på ballen i påvente av støtte bakfra.

Nils Solstad ble flyttet fram sentralt på midtbanen da Lars Espejord gikk ut. Per Høgmo gjorde forarbeidet til den første scoringen. Han kom seg fri nede på dødlinjen, og fikk lagt en høy ball inn til umarkert Trond Johansen. For første gang headet Trond inn ett mål i 1. divisjonen. To minutter senere sto Truls Jensen umarkert inne ved den samme stolpen. Tore Rismo vant først en hodeduell inne i feltet, før ballen nådde pannebrasken til Truls Jensen. Situasjonen oppsto etter en corner av Trond Johansen.

TILs tredje mål kom også etter en corner - denne gangen fra Trond Steinar Albertsen. Tor Pedersen fikk stusset ballen bak til den samme stolpen hvor de to øvrige målene kom. Denne gangen fikk Per Høgmo beinet ballen i mål. Etter den siste scoringen virket TIL-spillerne kjørt, og Bryne fikk sin redusering.  

Dommar var Tore Hollung fra Østsiden.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 14.03.2004

Del dette: