Allnorsk1.divisjon 1987: Start - Tromsø IL

Referat:   Ja, så er vi tilbake til straffesparkkonkuranse igjen.  Men først og fremst var det Per Høgmo`s dag, med sine to scoringer. Start tok tidlig ledelsen ved Tore Hadler Olsen, så utlignet Per Høgmo i sluttminuttet av første omgang. Per Høgmo sørget for ledelse tidlig i andre omgang, men Start ga seg ikke, og utlignet. Det er forøvrig første gang samme mann scorer to ganger  på en kamp, etter de rykket opp ifjor. - Jeg har egentlig vært for lite egoistisk ! uttaler Per Høgmo. - Jeg har lagt for stor vekt på min rolle som ballholder og playmaker i angrepet. Nå akter jeg å legge om stilen. Flere mål er målet.

TIL kan takke Start-angriperen Tore Hadler Olsen for at laget ikke lå under 0-3 til pause. Den tidligere Brann-spilleren scoret riktignok en gang, for øvrig på dagens vakreste angrep i scenesatt av ringreven Svein Mathisen, men den samme "Matta" riste bare på hodet etter hvert som Hadler Olsen og hans lagkamerater misbrukte den ene store sjanse etter den andre.

Slik sløsing skal man straffes for. Per Høgmo tok på seg rollen som bøddel i Start-forsvaret. Utligningen tre minutter på overtid i første omgang, snudde kampen. Yngvar Bendiksen slo et frispark inn i feltet, Høgmo fikk ta ned ballen femten meter fra mål. Sju Start-spillere sto i stram givakt. Vertskapets forsvarspill var like forferdelig som Pers enkeltprestasjon var glimrende. - Jeg ble unektelig forbauset, plutselig var jeg forbi to-tre mann, og så bare Lars Espejord foran meg. Jeg ropte: Flytt deg !  Lars forsvant, og der lå hele langhjørnet åpent og ønsket ballen velkommen.

TIL tok komandoen fra avspark i andre omgang, 2-1 kom etter velkjent oppskrift: Langt innkast fra Trond Johansen, Lars Espejords høytragende hode. Ballen ned i beina på Per. Start-forsvaret hadde ikke lært noe som helst, men lot Høgmo få tid og rom til å sette ballen i nettet. Surt at Start fikk utligne, men godt å få med seg ekstrapoenget,t, og det var var Trond Steinar Albertsen som satt den siste og niende straffen.