Allnorsk1.divisjon 1987: Moss - Tromsø IL

Referat:   Moss dominerte kampen i sommervarmen, og med Nils Arne Eggen som trener er de ikke å skubbe seg på. Samme Eggen hadde Lars Espejord i kikkerten for OL-landslaget, Lars er jo en glimrende spiller. Men dette var en merkelig kamp, hvor TIL sløste med sjansene. Ja, ja, det ble da ikke straffesparkonkuranse for første gang iår.

Aldri har TIL hatt det så hett som i denne sesongen. Aldri har de bommet så mye foran mål, og skjelden har TIL spilt så døsig og unøyaktig. Dermed fikk de også en pinefull kalddusj av Moss. Ikke rart Arne (Pøsen) Andreassen nærmest "kokte" over av irritasjon, der han tørket svetten i 26 varmegrader på Melløs Stadion.

Og Pøsen ble ytterlig morsk i blikket da han senere studerte tabellen i 1. divisjonen. Med en tredjedels uttelling på opplagte målsjanser, ville TIL klatret opp på tredje plassen på tabellen. I steden fomlet de seg ned i tabellkjelleren. Knapt ett kvarter var gått da Einar Aas blottlegger hele TIL-forsvaret, og Moss leder 1-0.  2-0 ble en psykologisk fulltreffer for Moss. Ett minutt før pause skjer det igjen. Og det stoppet ikke før Moss ledet 4-0.

Tore Rismo får "æren" av å redusere til 1-4, nitten minutter ut i andre omgang. Og sekunder før slutt tråkler Trond Johnsen seg på tvers innenfor 16- meteren for å finne seg posisjon til venstreslegga. Felling og straffe. Mulig dommeren syntes litt synd på TIL, for faktisk var straffen heldig...

Tor Pedersen og Lars Espejord var TILs beste.        Dommer var Jan Erik Olsen fra Drammens Ballklubb.

Oppdatert: 13.03.2004