Allnorsk1.divisjon 1987: Mjøndalen - Tromsø IL

Referat:   "Avkledt til skinnet", skjelden har vel dette utrykket passet bedre enn på Nedre Eiker. TIL fikk seg en leksjon i hurtig god og sjanseskapene fotball. Mjøndalen fikk vist hvorfor laget fortjener betegnelsen landets beste lag for øyeblikket. Tross tre mål imot, var Bjarte glimrende, og det forteller vel sitt.  En periode hadde midtbanen, med Lars Espejord brukbar kontroll, men akk, det varte ikke lenge, og dette er en kamp vi fort glemmer.

Tromsø IL kom egentlig på helene allerede fra avspark. Mjøndalen fikk tidlig de store flatene å jobbe på i sitt spill framover på banen. TIL-spilerne kom aldri tidlig nok inn på "bruntrøyene" til å hindre dem hurtige kombinasjoner. Dermed fikk Mjøndalen styre spillet sitt som de ville.

Mjøndalens første mål var typisk nok resultet av deres evne til å kombinere hurtig småspill med presise pasninger. Målet virket egentlig positivt for TIL - rent spillemessig. Det ble nemlig fulgt av de rød/hvites beste periode av kampen. Et kvarter der Lars Espejord & co fikk kontroll på midtfeltet, og dermed fikk skape farligheter foran MIF-målet.

Svak markering i TIL-forsvaret gjorde at Knut Thunberg kunne styre et overlegg i mål med hode. Da Mjøndalen kunne øke til 3-0 kort tid etter pause, var kampen avgjort. Dermed kunne resten av kampen i stor grad arte seg som en kamp mellom Mjøndalen og Bjarte Flem. Sunnmøringen hadde allerede før pause vist klasse ved flere anledninger.