Allnorsk1.divisjon 1987: Kongsvinger IL - Tromsø IL

Referat:   Du verden hvilken herlig keeper, sunnmøringen, Bjarte Flem er, som øker sin popularitet hver eneste gang han viser seg på en fotballbane, Sånn har det vært gjennom fire jubelsesonger i Tromsø. Og sånn var det også denne kampen mot Kongsvinger, Bjarte gjorde det alle vet han er en mester i,  nemlig redde straffespark. I tillegg scoret han selv, og sikret TIL nok et bonuspoeng. Men Bjarte synes denne strafferegelen er noe fordømte tull.

Dette var heller en kjedelig kamp, hvor uavgjort var ok, men skjeldent var det fare foran TIL`s mål. Trond Johansen hadde i slutten av kampen et skudd i stanga. Men TIL-guttene gir blaffen i at kampen langt fra var underholdende. - Det er ikke vår oppgave å skape fest når vi er på bortebane - sa Truls Jensen etter kampen.

Sant nok, for TIL er det ene og alene poengene som teller - i hvert fall på fremmed gress. og når man får to er det god grunn til å juble. Poengdelingen etter ordinær tid var greit nok. Etter en langvarig midtbane-krig - og få reelle målsjanser - står 0-0 som resultat som både KIL og TIL anser som rettferdig.

Bare skjeldent var det fare på ferde foran TIL-målet. Og de få gangene det oppsto situasjoner, var det stort sett forsvarspillerne som selv skapte dem. Mens KIL fikk gratis-sjanser mot TIL, måtteTromsø-guttene selv spille seg til de sjansene de fikk. Vi husker Trond Johansens kontring etter femten minutter. Likeså sjansene til Per Høgmo og Sigmund Forfang senere i omgangen. I andre omgang hadde lagene enda færre sjanser.