Allnorsk1.divisjon 1987: HamKam - Tromsø IL

Referat:   Tredje uavgjorte på rad, tru om gutan spiller for uavgjort, for så å vinne på straffer. TIL hadde full kontroll i første omgang, og ledet da også fortjent etter scoring av Truls Jensen. Ham-Kam kan takke sin keeper Einar Rossbach for at ikke ledelsen var enda større. Vertene kom mye mer med i andre omgang, og kunne utligne etter 52 min.

Sikre straffesparkeksekurtører og en keeper som mer og mer framstå som motstanderens "skrekk" når de skal forsøke seg fra 11-meters merket. Det er det som skille Tromsø IL  fra dagens fjerde plass på toppserietabellen, til den 10. plassen laget ville ha hatt om de ikke hadde fått med seg de to pongene straffeseierene ga.

Dette er i hvert fall et faktum man kan trekke en rekke interessante konklusjoner av. Først og fremst at årets 1. divisjon kommer til å bli rekordjevn, i dag skiller det to poeng fra bronse til sisteplass.

Tromsø IL overbeviste oss i en omgang om at de kan være på høyde med hvem det skal være i årets eliteserie, selv på bortebane. HamKam ble kontrollert ut av kampen i denne omgangen, og med skikkelig uttelling på sjansene burde egentlig alle tre poengene vært sikret da. En omgang da TIL fremsto som et kompakt, selvsikkert og spillende lag. Og Truls Jensen sørget da også med scoring allerede etter syv minutter.

Etter pause skulle det imidlertid snu seg for TIL. Etter at Per Høgmo nært hadde lurt ballen i mål, fikk vertene komme mer og mer til sin rett, og utligningen kom i omgangens sjuende minutt. Men Tromsø IL red stormen av. Da hjemmelaget hadde løpt fra seg de første tjue minuttene, greide TIL å samle troppene, kom seg framover på banen, og i siste halvdel av omgangen skjedde det lite foran målene.

Og så skulle det bli straffesparkonk. for tredje gang på rad, og som vanlig vant TIL, Bjarte reddet ett, gutan scoret på alle sine.

Lars Espejord og Bjarte Flem var TILs beste spillere.   Dommer var Torodd Pressberg fra Strømsgodset.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 13.05.2003

Del dette: