Allnorsk1.divisjon 1987: Bryne - Tromsø IL

Referat:   Har sagt det før, la gutan møte topplagene, og de rød-hvite er nærmest garantert poeng, Dette blir den første borteseieren siden 7. september ifjor. Mulig gutan ville vise seg frem for neste års trener, Tommy Svensson, han var nemlig på plass på Bryne Stadion. Tommy var meget godt fornøyd med det han fikk se, og han var spesielt fornøyd med midtstopperne Tor og Tore.

Men TIL lyktes ikke bra fremover den første halvtimen, så kom scoringen, Bjørn Johansen lyktes med et fint gjennomspill, som Per Høgmo satte i mål etter han hadde rundet keeper. Ellers var første omgang så kjedelig man kan tenke seg. La gå at det var vanskelige baneforhold, men det er knapt nok en forklaring - langt mindre unnskyldning - for hverken Bryne eller TIL fikk spillet til å gli.

Etter pause var det tydelig at hjemmelaget satset alt på en tidlig scoring. Taktikken som hadde lyktes mot Rosenborg i cupens semifinale skulle gjentas. Og det hadde nær gått som Bryne håpet. Det første kvarteret hadde TIL mer enn nok med å forsvare seg, og Bryne hadde sjanser som normalt hadde gitt scoringer.

TIL greide imidlertid å ri av stormen de første hektiske minuttene. Fikk den defensive jobben til å fungere bedre og bedre, stoppet stadig flere Bryne-forsøk, og greide etter hvert å flytte laget lengre frem på banen. Dermed fikk TIL også bedre tak på banespillet, men skjelden godt nok til å skape problemer for Bryne-forsvaret.  

Tor Pedersen var TILs beste.   Dommer var Erling Haugen fra Våg.

Utarbeidet av Per Salomonsen kilde:Nordlys)

Oppdatert: 14.05.2003

Del dette: