Allnorsk1.divisjon 1987: Brann - Tromsø IL

Referat:   Tromsø IL ankom Bergen, en by og et lag i sorg, deres store forbilde og store sønn Roald "Kniksen" Jensen var gått bort bare noe dager før kampen. I tillegg var Brann i stor poengnød, og de måtte slå Tromsø IL for å berge plassen. Om det var nordnorsk gjestfrihet som gjorde utfallet, vet jeg ikke , men Brann vant konfertabelt 5-0, og berget plassen.

Første målet kom ved et tilbakespill til keeper, og gikk rett i mål, ja vi hjalp til, så gikk det slag i slag til det sto 5-0, og Brann hadde berget plassen.   "Takk for hjelpen og takk for kampen", han var i hvert fall ærlig Brann-lederen som stakk innom TIL-garderoben etter kampen. Sagt med et glimt i øyet - javel, men med svært mye av sannhet i seg.

For faktum var nemlig at Tromsø IL presenterte seg så lekk bakover på banen som vi skjelden har opplevd fra den siden. Akkurat så lekk som tydelig nervøse Brann-spillere hadde håpet på. Scoringsmulighetene var lagt til rette for hjemmelaget så godt som fra avspark, og når Brann-spillerne ikke selv greide å utnytte dem, hjalp TIL til så godt de kunne.  

Dommer var Rolf Haugen fra Lillehammer.

Tromsø IL kom brukbart fra 1987-sesongen, og så med opptimisme frem mot 1988. Tor Pedersen ble utnevnt til "Årets spiller" av Nordlys.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 17.03.2004

Del dette: