Kvalikkkamp 1986: Tromsø IL - DrøbakFrogn

Referat:   Kvalifiseringskamper er som cup, og enda verre.  I historisk sammenheng har topplagene kommet dårlig ut, (degradering). Men med 2-0 er utgangspunktet godt, Drøbak/Frogn er ute, og Vidar må vinne.

TIL-seieren kom som bestilt. Og når TIL bestiller, har Trond Johansen varene klar. Nå fant han ordren i midtveis i andre omgang, og effektuerte sin spesialetikett med venstrefoten på et frispark like utenfor 16-meteren. Knallhardt i lengste hjørne for Drøbak-keeperen. 2-0-scoringen var en hårfin beregning som lettet TIL-nervene fram mot cupfinalen, og avgjørende kvalifiseringskamp på bortebane mot Vidar. Nå trenger TIL uavgjort i Stavanger for å berge 1. divisjonsplassen kommende onsdag. Samtidig fant TIL-guttene tilbake noe av seg selv etter marerittet i Kristiansand.

TIL-spillerene måtte slite hardt for å finne rytmen i spillet som har kjennetegnet laget det meste av høstsesongen. Drøbak/Frogn spilte dristig organisert, og møtte TIL nesten oppe på midtbanen med et flatt forsvar. Sentralt på midtbanen leverte Lars Espejord og Tore Rismo en rad av gode crossballer og gjennomspill, men de fleste ble stoppet enten som følge av klar offside- eller feilaktig flagg bevinket fra linjedommer Frank Aase.

Fire ganger var TIL-spillerne alene med Drøbak-keeperen, alle i andre omgang. TILs 1-0 var et nydelig samarbeid mellom Lars Espejord og Per Høgmo. Lars Espejord - banens klart dominerende spiller - headet ned et frispark fra Nils Solstad og direkte i beina på Per Høgmo, som klemte til innenfor 16-meteren.

Oppdatert: 12.03.2004