Cup NM semifinale 1986: Djerv 1919 - Tromsø IL

Kle på dem røde og hvite drakter, og send dem på banen med klar beskjed: Gå ut og ha det artig.   Halvannen time senere kommer de inn igjen - syngende : "Vi er røde, vi er hvide." Det er nordnorsk dynamitt. For nå synger et ellevilt Tromsø-lag den Danske nasjonalsang om igjen og om igjen.

Mer ellevill glede har vi knapt opplevd. Men så har TIL-spillerne aldri opplevd å få spille cupfinale på Ullevaal. Tolv minutter før slutt ble Haugesund Stadion underlagt nordnorsk styring. Nå kan kampen på Ullevaal starte.

For første gang er Tromsø IL i en cupfinale i fotball. For tredje gang er Nord-Norge representert. 11 år etter at Glimt hentet Kongepokalen. og ni år etter at de tapte den samme suverniren, har TIL flyttet grensene for norsk toppfotball til 70 grader nord.

Men Tromsø IL burde ha omsatt  viljen i tellende resultat lenge før den avgjørnde scoringen kom. Truls Jensen og Trond Johansen hadde hver sin mulighet før det hadde gått fire minutter. Men når de ikke lykkes, ble kampen krydret med en spenning bare en cup-kamp kan ha.

TIL klarte det mange forventet av et toppserielag. De var sterkere, presset motstanderne hardere, og var raskere til å utfordre på motsatt halvdel. På fjerde forsøk lykkes kombinasjonen Truls Jensens  gjennomløpning på høyresiden. Per Høgmo signaliserte sitt løp mot motsatt stolpe, stupte frem mot ballen fra straffemerket, og stusset den forbi keeper.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 12.03.2004

Del dette: