Cup NM kvartfinale 1986: Tromsø IL - Start

Tromsø IL har greid å snu tida et år tilbake. Arne Andreassen har som "tidsmaskin" fått 86-utgaven til å fungere som den gjorde som best i fjor høst. Tilbake er de robuste tiltro til egen styrke - fysikk, høyt press og raske gjennombrudd på kantene. Tromsø IL er igjen preget av kvalitet og den nødvendige selvtillit. "Høststormerne" vist mot Start at de fortsatt må regnes med i norsk toppfotball. Vi var faktisk aldri i tvil om at "Pøsens" tropper vill slå sørlendingene. Allerede fra avspark så vi 85-gnisten tent i TIL-rekkene.

For å underbygge disse superlativer nevner vi Per Høgmos overlegg til Trond Johansen etter bare fire minutter. På direkten, men med høyrefoten, smeller Trond  et hardt skudd i brystet på Starts meget gode keeper Frode Hansen. De to føgende hjørnespark ga begge målsjanser.

For to dager siden samlet Arne Andreassen fire utvalgte på Valhall. I over en time ble det terpet dødballsituasjoner. Etter 19 minutters spill mot Start kom belønningen. Et presist hjørnespark fra Trond Johansen blir av Tore Rismo headet i mål. Selv sverger han selv på at ballen var inne. En Start-spiller handser, og Trond Johansens straffespark, har keeper ingen muligheter å avverge.

Hverken før eller etter denne scoringen fikk Start lov til å komme inn i kampen. TILs høye press tvang gjestene tilbake i en defensiv rolle. Tore Rismo og Lars Espejord fikk arbeide under ideelle forhold, og i forsvarsfireren spilte alle som de best kan. Nils Solstad glimrende defensivt, Trond Steinar tilsvarende god offensivt. Sigmund Forfang fikk benytte hurtigheten. Og han tok vel vare på det tilbudet Tore Rismo skapte ved å slå en perfekt ball på høyre siden. Forfang stormet fra og skjøt hardt forbi Frode Hansen.

Gjestenes første reelle sjanse ble notert i kampens 67. minutt, da Arve Seeland lobbet over Bjarte Flem og over mål. Deretter kom TIL tilbake og bare en glimrende Start-keeper forhindret flere mål. Også Svein Mathisen fikk sin sjanse. Den benyttet han på en glimrende måte da han fra rundt 16 meters hold, plasserte ballen i krysset etter at han ble frispilt av Arve Seeland. 

  Dommer var Arild Haugstad fra Faaberg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 11.03.2004

Del dette: