Cup NM finale 1986: Lillestrøm SK - Tromsø IL

Først tapte Lillestrøm SK  "snøkampen" i Tromsø. Nå sto LSK igjen på bar bakke - på Ullevaal. Sjokert og rystet. De hadde ikke opplevd maken på seks år. Og på den tida har de gjordt omtrent alt som er mulig i Norge. Bare ikke mot TIL !

Lars Espejord og hans kampvillige TIL-tropp gjorde det de kan bedre enn noen andre norske lag - når de tør. De kan ikke bare stanse den uovervinnelige LSK-maskinen. De kan sette den i revers ! Med TILs høye press, solide fysikk og raske angrep, møtte Lillestrøm seg selv i døra. Et større sjokk kunne LSK knapt fått.Og det av en jypling som av ekspertene ble berømmet for i det hele tatt å stille opp på Lillestrøms andre hjemmebane.

Ingen har slått Lillestrøm to ganger i år - unntatt Tromsø IL og Benfica. Ingen andre enn TIL har scoret scoret fire ganger på LSK siden 1980. Vi tar Nils Solstads fantastiske mål etter halvannen minutt som eksempel på at de turte. Vi fortsetter med Lars Espejords 2-0 som et like godt eksempel på at de kan i høyden. Og Truls Jensens 3-1 på at de kan på bakken. Og da blir Tore Rismos 4-1  det jævlige saltet i LSK-såret.

For det sved hardt for LSK. I hele første omgang var de uten reelle målsjanser. Mens TIL scoret to mål på halvannen sjanse. Uansett hva Tom Lunds lærevillige elever prøvde, ble de stanset. LSK hadde plastret såret i pausen, og de kom ut og reduserte etter seks minutter. Bård Bjeklands scoring åpnet kampen igjen.

Og da var det Lillestrøm som tok komandoen. I 20 minutter dyttet de ballen til hverandre på TILs banehalvdel. Men de dyttet den ikke hardt og fort nok. To langskudd var alt mellom Bjarte Flems stolper. Og de kom aldri forbi ham. Derfor var Truls Jensens scoring etter 21 minutter som et nytt ledermål. Så avgjørende at LSK fortvilte. Åtte minutter senere knallet Tore Rismo inn et nytt TIL-mål. Da så vi at LSK rive seg i håret i fortvilelse.

Det er skjelden vi har sett at Sigmund Forfang har herjet så mye med en spiller som han gjorde mot Ole Dyrstad. Ja Dyrstad ble nærmest å betrakte som en rundingsbøye. Og samme Ole Dyrstad lot seg villig vekk imponere av Sigmund Forfang.