Cup NM 3.runde 1986: Tromsø IL - Mjølner

Så gjorde TIL-keeper Bjarte Flem det nok en gang - reddet Tromsø IL på målstreken i et nervepirrende oppgjør over fem akter. I fjor reddet han opprykket mot Moss etter en strafferedning. Her reddet han to straffespark i straffespark-konkuransen, da Mjølner ble satt utenfor NM-cupen.

Men når sant skal si, fortsetter TIL å spille som de gjorde mot Mjølner, kan de umulig avansere langt opp i rundene. De spilte mot et godt kjempende 2. divisjonslag. Men viste heller ikke seg selv fram som annet enn et vaklende hovedserielag. For egentlig var det Mjølner som var mest dyktig i denne kampen. De spilte et taktisk gjennomført opplegg. Mjølner holdt enn imponerende formasjon i laget inntil sprekken kom, og da ledet de 2-0 etter scoringer av Roger Nicolaisen og selvmål av Trond Steinar Albertsen.

Tils kjappe opphenting startet da Tor Pedersen selv ba om å få komme lenger opp på banen, og nettopp han var påpasselig fremme med hode og headet inn reduseringen tolv minutter før slutt. Trond Steinar Albertsen var verdens ulykkeligst etter selvmålet, men rettet opp skaden med 2-2-målet. Det skjedde ikke mye i ekstraomgangene.

Mens publikum og de øvrige akttørene ute på banen satt på pinebenken under straffespark-konkuransen, var det selvsagt Bjarte Flem som spilte klovnen og showmannens rolle da avgjørelsen falt.  Bjarte Flem så ut som han betraktet det elendige nordnorske sommerværet, der han kikket opp mot tribunene og de kjølige nordnorske sommerskyer, da Roger Nicolaisen som førstemann var i steget på den første straffen. Bare ett par sekunder før skuddet, rettet han på hodet og satte seg i "tiger-stillingen". Et kast i full kroppslengde - og han reddet det første straffesparket.

Jan Viktor Nilsen brente det andre av TILs straffer. Da Tore Iversen la ballen til rette for å skyte Mjølners fjerde straffe, hadde Bjarte Flem bestemt seg. - Jeg går til venstre - tenkte han. - Jeg skyter til venstre tenkte Tore Iversen, og da går det jo som det gjerne går når man tenker like dan i en slik situasjon.  Bjarte reddet, og da Lars Espejord satte det siste av TILs straffer sikkert i mål var kampen vunnet.  

Dommer var Tor Strand fra Silsand.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 11.03.2004

Del dette: