Cup NM 1.runde 1986: Tromsø IL - Skarp

TILs løp mot neste cuprunde ble ingen overspilt dramatisk forestilling. Det ble akkurat det pliktløpet man forventet, men langt fra den målfesten mange trodde. Til det var tempoet for svakt, gjennombruddskraften for dårlig og Skarp-keeper Geir Malvik for våken og god. Bare en gang trodde Skarp at de kunne score mot storebror. Og da var kampen til overmål bare 20 sekunder gammel. Men Trond Gunnar Nilsens gjennomløp etter frispilling i midten, ble avblåst for offside, og da var gleden å dytte ballen forbi Bjarte Flem, svært så redusert.

Resten av kampen spilte TIL ballen greit fra mann til mann. Greit for det bare sporadisk var mer enn greit. Mot en motstander som tilbringer tilværelsen tre divisjoner under, burde de i langt større utstrekning brukt tempoet på ballen til å spille ut cup-utfordreren.

Kampens første mål kom etter en halvtime av første omgang. Trond Johansen fikk nødvendig tid til å dytte ballen over på venstre foten. Og han dundret ballen i mål fra 20 meter. Og kampen fortsatte med flere TIL-sjanser. Men 2-0 kom først fire minutter før slutt da Lars Espejord satte den til side for keeper. Og tre minutter senere ordnet Trond Johansen 3-0. Han løp gjennom midten og satte ballen til side for Skarp-keeperen.

Greit med 3-0, men jeg aksepterer ikke at kamper mot lavere divisjoner skal være vanskeligere enn andre. De skal være lettere å vinne.  Mest gledelig var det at debutanten Morten Kræmer gjorde sine saker bra på venstre sida på midtbanen. Junioren er like frekk og teknisk god som han har vist tidligere, men er i tillegg blitt fysisk tøffere og makter et høyere tempo - selv om han på sistnevnte felt ikke fikk testet seg i særlig stor grad.

Truls Jensen er er imidlertid i stigning igjen på andre sida av midtbanen. Nils Solstad spilte sin første kamp i år etter ankelskaden, og oppførte seg solid på backplassen. Tore Nilsen dominerte imidlertid mest. Det fikk hans tidligere lag-kamerat Trond Gunnar Nilsen føle.   Dommer var Trond Strand fra Silsand.

Oppdatert: 09.03.2004