Allnorsk1.divisjon 1986: Viking - Tromsø IL

Referat:   Det straffer seg å være gavmild på dette nivået, selv et inneffektivt lag som Viking, bukket og takket for gavepakken som ble servert på et stort gullfat fra TIL. Men når det er sagt, reddet Bjarte et straffespark.  Fremspillene var høye og i midten, dette tok Svein Fjælberg seg elegant av.  Etter hvert som Vikingspillerne hadde løpt fra seg, overtok TIL mer og mer av spillet, men målene uteble.

Greit nok var det at Viking totalt sett hadde sjanser som gjorde at de fortjente sitt første serieseier for sesongen, men det er fattig trøst så lenge seiersmålet var så unødvendig som i denne kampen. Spillemessig ble kampen mot Viking et tilbakeskritt for et TIL-mannskap som formmessig har vist stigning de siste ukene. Mest grunn til bekymring var det at TIL knapt skapte en eneste målsjanse i løpet av 90 minutter på Stavanger Stadion. 

Viking domierte klart de første 45 minuttene, men Viking greide ikke i likhet med TIL å skape så mange sjanser foran Bjarte Flem som spillefordelingen skulle tilsi. Straffen som Viking fikk virket unødvendig bare fem minutter etter scoringen deres. At Bjarte Flem stoppet Nils Ove Helviks forsøk fra straffemerket, var selvsagt en prestasjon som fort glemmes, så lenge TIL aldri greide å komme tilbake etter kalddusjen i første fase av oppgjøret.

Etter hvert som Viking-spillerne hadde løpt av seg den første halv timen, kom TIL mer og mer inn i kampen. Særlig etter pause, da TIL hadde et klart spillemessig initiativ. 

TILs beste spiller var Tor Pedersen og Tore Nilsen.   Dommer var Arild Haugstad fra Faaberg.
 

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 13.05.2003

Del dette: