Allnorsk1.divisjon 1986: Vålerenga IF - Tromsø IL

Referat:   Vålerenga`s annonse: "Kom og se VIF-gutta lage plukkfisk av Nord-Norges superlag."  Og ennå aner de ikke hvordan den tilberedes. De klarte ikke engang å fange fisken, den mest spreke av dem alle bet aldri på; Sigmund Forfang boltret seg i Bislet-kulpen, lurte seg rundt agnet, og fosset langs sidelinja gang på gang.

At Sigmund Forfang turde avslutte fra over 25 meter, sier mye om viljen til høstens TIL-mannskap. At den samme Forfang tar sjansen på ny, og dundrer ballen i mål fra 20 meter, sier mer. Og svært mye om Sigmund Forfangs utvikling.

Oppgjøret viste det samme som RBK-kampen på Valhall. TIL er bedre organisert bakover på banen, spiller ærligere og først og fremst enklere når de er tvunget til det. Men samtidig utnytter TIL egne tilbud dårligere. Tre-fire opplagte tilbud ble misbrukt - den største da Per Høgmo møtte innlegget fra Truls Jensen med innsiden av foten, men styrte ballen på utsiden av stolpen fra fem meter.

Men samtidig er det verd å understreke at TIL-laget skaper tilbud ofte som resultat at de bryter motstanderne høyt oppe på banen. Er raskere å sette ballen i spill på motstanderens halvdel, og tvinger motstanderen til å rygge. Slik kom nemlig de fleste TIL-tilbud, og TIL hadde flest av dem.

Men de hadde problemer med "Snapperen"  de første tjue minuttene av hver omgang. Men et lag som til de grader skal lage plukkfisk, hadde ikke storfiskerens tålmodighet. Om Sigurd Forfang med større tro på seg selv stiger for hver kamp, øker Lars Espejord farta inn i avslutningsfasen. Her spilte han en av sine beste kamper for året, dro med seg alltid like villige Tore Rismo, mens Per Høgmo og Trond Johansen ser ut til å være der de skal være.   

Dommer var Erling Haugen fra Våg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 13.05.2003

Del dette: