Allnorsk1.divisjon 1986: Tromsø IL - Viking

Referat:   Ja, så er den store dagen kommet, da TIL skulle vise seg frem på eget gress. Valhall Stadion var pyntet for anledningen, nye provisoriske tribuner var satt opp på nersiden, Masse reklameskilt - noe vi ikke var så vant til.  Kampen ble sendt som TV-kamp.  Nordlys hadde som overskrift, "Rødt, Hvitt og Godt".

Å, for en fest det skulle bli, 6113 tilskuere!. Tromsø IL har gjordt sin nye tilværelse som en livsstil: Ved å omgås sin nye omgangskrets med største selvfølgelighet og imponerende selvtillit, så godt at vikingene ble målløse. Så omtalt at de fleste vil se dem. Likevel så hardt arbeidende at de fleste unner dem belønningen.

Kampen begynte ikke spesielt godt, men TIL holdt Viking på betryggende avstand.  På slutten av første omgang scoret Trond Johansen , for en jubel !. "Æ måtte få den på go`foten, det var jo direkte på TV" sa en lykkelig Trond Johansen.

2. omgang var så vidt startet, da Viking`s  Per Henriksen måtte felle siste mann,  etter de nye reglene ble han korrekt utvist. Viking var sjanseløs med ti mann. Og for å gjøre dagen fullkommen la Eivind Andreassen på til 2-0 rett før slutt. "Det var som å være ankermann på et stafettlag. Jeg bare løp den i mål" sprudlet Eivind Andreassen. Og da var historiens første "Polar-samba" over!!

Tore Nilsen og Eivind Andreassen spilte en stor kamp.   Dommer var Torbjørn Aass fra Brage.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde: Nordlys)

Oppdatert: 12.05.2003