Allnorsk1.divisjon 1986: Tromsø IL - Vålerenga IF

Referat:  Dette ble en tøff batalje, på en elendig bane, som ble betegnet som "tundra". Første omgang ble likevel brukbar fra begge lagene, her kom også scoringene. Først 1-0 til VIF, så utlignet Sigmund Forfang på slutten av omgangen. Andre omgang var heller trist og lite skjedde.

Med unntak av perioder av første omgang, var kampen svært fattig på kombinasjoner, enkle oppspill og skapende angrepsspill. Derfor befant ballen seg i svært mange minutter rundt midten. Og det lag som vant første duellen, tapte som regel den andre. De fleste unntakene sto Vålerenga for, som var flinkere til å spille opp flankespillerne.

Det var Vålerenga som sto for det første målet. Et lurt skudd fra Paal Fredheim stusset og endret retning i bakken, slo i skuldra til Bjarte Flem, og spratt rundt straffemerket, hvor Eivind Arnevåg var mer enn villig til puffe den i mål.

TIL gjorde imidlertid som de ofte gjør i år: De scoret få minutter før fløyta gikk - denne gangen før pause. Etter et glimrende gjennomspill fra Lars Espejord, løp navnebror Bang gjennom ute på høyrekanten. Et glimrende innlegg foran mål, ekspederte Sigmund Forfang i nettaket. Ved siden av Lars Bang var det Tore Nilsen som hadde komandoen i den bakerste TIL-fireren.

De som fikk mest oppmerksomhet var nok dommertrioen, med Frank Åse i spissen, begge lag var enige om at de nærmest ødela kampen. Og nå forsto de at dommerne valgte å kle seg i svart.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 09.03.2004