Allnorsk1.divisjon 1986: Tromsø IL - Start

Referat:   Hvem har sagt  0-0  kamper er kjedelige ?, TIL og Start fikk i hvertfall til fulle tilbakevist denne påstanden. Kampen var mettet av angrep og spenning gjennom 90 minutter. Nå viser de muskler igjen. Ett TIL-lag med tæl og tillit til seg selv, skapte det meste og burde beholdt begge poengene. Når de er modige nok til å bruke kreftene, er de sterke nok til det meste. Her var det nok til å hindre Start i å innta toppen på tabellen.

Mot Start brukte de oftes kreftene til å angripe - i to omganger. Endelig begjærer de motstanderens banehalvdel. Så inderlig at Start hadde store problemer med å forsvare seg de siste 45 minuttene. 90 minutters angrepsfotball med sterk vilje ga årsbeste og god underholdning. To lag som hadde vilje og kreativitet, og som tross en såpeglatt bane, skapte målsjanser som en tilbudsvare gjennom hele kampen.

Men det var Start som kom best i gang. Så godt at TIL ikke fikk låne ballen de første seks, sju minuttene. "Starterne" klakket ballen mellom seg i høyt tempo, men klarte likevell ikke å bryte seg igjennom en kompakt forsvarsfirer hos TIL. I stedet var det TIL som klarte å presse seg høyere opp på banen. Det klarte de gjennom hardere og bedre forsvarsarbeid enn på lang tid. Det aggresive presset mot motstanderens ballfører var gjennomført, og dermed kom det berømte TIL-grepet på motstanderen.

Og met ett kjente TIL-spillerne seg igjen: De kunne det fortsatt, selv om Sigmund Forfang viste en uvanlig skuddvilje, og kunne gitt laget ledelse ved både to og tre adledninger, med bedre retning på avslutningene. Som vanlig spilte forsvaret godt.