Allnorsk1.divisjon 1986: Tromsø IL - Rosenborg BK

Referat:   Bjarte Flem er alltid jokern når motstanderen får straffespark, det virker som straffer ikke er farligere enn corner for Bjarte.  Sverre Brandhaug fikk oppleve hvor vanskelig det kan være, for første gang i hans Rosenborg-historie, misbrukte han muligheten fra 11-metersmerket, og for femte gang på rad reddet Bjarte.

Nå sloss TIL som en herlig guttegjeng. De har erkjent situasjonen, brettet opp ermene, storkoser seg over utfordringene som står på rekke og rad. Lørdag gikk de av banen og humret mens de småpratet: - I dag var det mange artige dueller !  For dueller var det hele tiden. En utrolig hard og tett kamp, uten at det urtartet seg spesielt. En kamp med få avslutninger. Hvor TIL var heldigst, dyktisk og mest tålmodig. Hvor TIL endelig gjorde det som er verdt mer enn all verdens artisteri og glitrende spill: De scoret to ganger, hver scoring er gull verdt.

Det gnistrende forsvarspillet er basert på ydmykhet og ærlighet over seg selv. Den ærlige kvartetten på midtbanen løper for hverandre, mens den oppofrende angrepsduoen skaffer midtbanen større ro. Den defensive maskinen har gjennom hardt arbeid tilegnet seg tilstrekkelig mot til å angripe med større tyngde. Nettopp fordi ikke er redde for å miste ballen.

Men de måtte også slite hardt for å lykkes mot Rosenborg. Meget hardt. En hardere og mer konsentrert forsvarskamp enn de siste 30 minuttene har de knapt utkjempet. Men så har de skjelden lykkes så godt nettopp som i denne fasen.

TIL klarte å skaffe seg den åpningen de av alt trengte. En god spillemessig første omgang, ga uttelling ni minutter før pause. Men de måtte ha hjelp av Rosenborg-backen Trond Henriksen for å klare det. Henriksen ante ikke hva han skulle gjøre med ballen da den plutselig var i kroppen på han, etter corner - helt inne på fem-meteren. Derfor fikk han ikke tenkt seg om før ballen tok tur mot mål - etter å ha hentet fart i kroppen hans.

De fleste ventet punktering av RBK-laget da Trond Johansen ble felt av Ola Bye Riise to minutter etter sidebytte. Straffen reddet Bye Riise mesterlig. Fem minutter etter var det Bjarte Flems tur og vise keeper-kvaliteter. Og var det noen som ventet på mer dramatikk fikk de den de siste 30 minuttene. Ei glimrende forsering av Per Høgmo ble fullendt da Trond Johansen sendte ballen forbi Bye Riise.  

Dommer var Per Arne Larsgård fra Sandefjord.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 13.05.2003

Del dette: