Allnorsk1.divisjon 1986: Tromsø IL - Molde

Referat:   Store overskrifter i lokalpressa som : "FULL FART MOT BUNNEN",  ja det er ikke langt mellom himmelen og helvete.TIL var uinspirert, nølende og tafatt, mens Molde spilte som en mur i forsvar, og de sendte seg selv i ledelsen i slutten av første omgang.  Andre omgang ebbet ut med nok en scoring for Molde. Dett var dett.

Nå går det fort- uhyre fort - til bunns. Ett poeng og fire tap på de fem siste kampene, sender toppseriedebutanten med rekordfart inn i bunnskiktet. Molde møtte TIL som en vegg. Og snart møter de den store veggen- når det desiderte bunnskiktet i norsk toppfotball blir TILs tabell-naboer. I dag er det bare Molde som skiller dem.

Uinspirert, nølende og tafatt. En krampaktig TIL-utgave som ikke får hverdagen til å stemme. Som selv ikke har noen svar på hva som er galt. Som halter i blinde, inntil de brått ser det berømte spøkelset rundt seg.  I dag er det i ferd med å bli et realistisk bilde av Tromsø-laget. I denne kampen spilte de nemlig som et bunnlag.

Selv om TIL prøvde og prøvde, forsøkte de ikke godt nok å utligne etter pause. De hadde ballen mest - langt mer enn Molde - men de viste ikke alltid hvor de skulle gjøre av den. Da dyttet de den ofte lengts mulig vekk for å bli kvitt den. Og når TIL-laget lå høyt oppe på banen, og dyttet ballen mer og mer feberilsk for å utligne, kom kontringene. Det var en av disse som endte med 0-2.

Som vanlig var midtforsvaret med Tor Pedersen og Tore Nilsen, de alltid like hardt arbeidende. Lars Bang på midtbanen var patent. Bjarte Flem mellom stengene holder mål, disse sto kampen til godkjent karakter.   Dommer var Svein Inge Time fra Randaberg.

Oppdatert: 09.03.2004