Allnorsk1.divisjon 1986: Tromsø IL - Mjøndalen

Referat:   Intet tre vokser inn i himmelen, heter jo ordtaket. Og det kan overføres til denne kampen. Men Tromsøværingene hadde tro på kampen, hele 6118 hadde møtt frem på Valhall denne mai-dagen.

Tore Rismo er skadet, Nils Solstad sliter med å ble frisk, og Trond Johansen klager at kroppen ikke fungerer. Nå skal vi huske at dette er 4. kampen på 11 dager, og det sliter på et urutinert lag.              TIL ble utspilt  da Mjøndalen spilte 4-3-3, og deres tre spisser skapte mye trøbbel  for TIL.       Mjøndalen tok ledelsen 1-0 etter 26 minutter. Men da et skrudd frispark fra Trond Johansen, ble ekspedert i mål av  Lars Espejord,  fattet man nytt håp.  Men desverre punkterte Mjøndalen kampen midt i andre omgang.

En real lærepeng, men i en form som ikke ga et eneste poeng. Kun på sikt kan Tromsø IL dra veksler på den klare informasjon Mjøndalen ga om nivået i 1. divisjon. Nemlig at hver eneste feil straffer seg, - ikke minst mot en motstander som utnytter en hver mulighet. En resept Mjøndalen har lært seg å etterleve, noe som ga to poeng mot et TIL-lag som har troen på seg selv, sitt første nederlag i 1. divisjonen til tross.

Tidlig så man at Mjøndalens formasjon skapte problemer for TIL, gjestene angrep raskt, og med tre spisser kunne man utnytte bredden. Men Eivind Andreassen, Trond Johansen og Sigmund Forfang skapte problemer for MIF, de hadde tre gode muligheter til å redusere etter at gjestene tok ledelsen  2-1.

Selv om forsvarsfireren som må tillegges ansvar for de to scoringene som kom i mot, var denne gang midtbanen TILs svakeste lagdel. De greide ikke å presse Mjøndalen godt nok, og underlig nok rettet dette på seg da MIF midtveis i andre omgang slapp seg tilbake til 4-4-2, av frykt for å gi TIL rom for å redusere.

I angrepet var Eivind Andreassen på ny en klar ener, han arbeider kolossalt, er teknisk god og skaper mye.     Dommer var Erling Haugen fra Våg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 12.05.2003