Allnorsk1.divisjon 1986: Tromsø IL - Kongsvinger IL

Referat:   Første kamp for Per Høgmo, som har hatt en kort profftilværelse i Norrkøping, vi håpet det hjalp på et lag som sliter. Og gitt om, tre målgivende pasninger, den ene mer utspekulert enn den andre, oppofrende spill av utviklet klasse, var superlativene fra lokalpressa. Været var forferdelig, det øste ned, kanske hadde en "sjaman" snakket med værgudene. Truls Jensen gjorde som i vårkampen mot KIL, han startet scoringen, Trond Johansen og Eivind Andreassen fullførte med hver sin scoring.

"Regnguden" (Per Høgmo) markerte seg for alvor da han etter en knapp halvtime drev gjøn med Kongsvinger-backen Arnfinn Engebakk ute på venstresida. Kom seg løs, lot Engebakk ligge igjen og slo inn til Truls Jensen. 1-0 !!  Som på Gjemselund for tre måneder siden åpnet midtbanemannen scoringene. Denne gangen ei scoring av litt annen kvalitet. Svein Ystenes forsto lite !

To minutter før pause var Høgmo igjen på ferde i KIL-feltet. Kom seg fri og la inn til Trond Johansen - Per vet hvor jeg helst vil ha ballen. Pasningen var perfekt,  jeg har lite å klage på at Per er tilbake, underbygger Trond Johansen, som gjorde 2-1 på et strategisk viktig tidspunkt. For i mellomtida hadde Olav Nysæter redusert til 1-1.

Like viktig om ikke viktigere, var det arbeidstykke Per Høgmo gjorde tre minutter inn i andre omgang. Han mottok ballen, avanserte inn i TIL-feltet og lurte av fire-fem gjestespillere før ballen elegant ble lobbet over Svein Ystenes til en godt plassert Eivind Andreassen. Frekt snudde han, lot ankelen stusse ballen, og med det plasserte den i mål. Eivind kunne senere notere seg for et par-tre framspill og målsjanser. Dog uten at det ble mål.  

Dommer var Kjell Nordby fra Rygge.
 

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 10.03.2004

Del dette: