Allnorsk1.divisjon 1986: Start - Tromsø IL

Referat:   Tromsø IL nede for telling, eller kollaps, nå må de ta den tunge veien om kvalikk. Tromsø-spillerne manglet alt, og tapte så det dundret.  Var det cup-finalen som ulmet i bakhodet deres. Vi får krysse fingrene i de to kvalikk-kampene mot Drøbak/Frogn og Vidar.

Da det virkelig gjaldt, sviktet det meste for Tromsø IL. I sesongens hittil viktigste kamp viste TIL seg fra en svakere side enn noen gang tidligere i år. Dermed hjalp det lite at Lillestrøm gjorde jobben med å slå Molde. TIL benyttet ikke muligheten, og må nå gjennom kvalifisering som siste sjanse på å berge plassen i 1. divisjon.

Tromsø-spillerne manglet alt. Vilje, aggresivitet og kjemping - det som har vært lagets varemerke de siste ukene - var som blåst bort. Igjen på banen sto en gjeng rød/hvite som knapt viste hvilken fot de skulle stå på.

Det gikk ikke mange minuttene før man ante hvordan det ville gå. En åpningsperiode det TIL hadde vansker med å komme ut av egen sone. Lot Start få bygge opp spillet slik de ønsket. TILs force med press på ballfører så man knapt i hele kampen. Omtrent samtlige dueller ble tapt, de få gangene TIL greide å komme fram på banen ble det hele for tamt. At det skulle gå en halv omgang før Start var i føringen, skyldes i større grad et Start-lag som har hatt store vansker offensivt de siste kampene, enn et TIL-lag som ville noe.

En scoring hadde lenge ligget i lufta da Arve Seeland kontant satte inn det første målet. To raske Start-mål i løpet av to minutter mot slutten av omgangen gjorde susen. Pause 3-0. Andre omgang var knapt kommet i gang før den fjerde scoringen lå bak Bjarte Flem. Dermed hadde kampen fullstendig mistet interesse. Til-guttene hadde gitt opp. Start-spillerne så også ut til å være godt fornøyd. Dermed fikk de rød/hvite lov til å låne ballen mer. Med til historien er det at kampen endte hele 6-2.