Allnorsk1.divisjon 1986: Rosenborg BK - Tromsø IL

Referat:   17.mai-fest, med nesten 20 000 tilskuere.  Vel tapte TIL, men fotballen seiret, gutan gikk av den våte gressmatta i trøndernes hule medt høyt hevet hode. De ga publikum full valuta for pengene, og satt en real støkk i blaserte RBK-stjerner.  Hadde det vært delt ut stilkarakter i fotball, ja så hadde TIL fått 5x19,5.

RBK startet scoringen med John Kr.Angvik.  Så laget Eivind Andreassen mål på TIL`s første sjanse, etter tre trekk så satt ballen i nettet. Trønderne laget to mål til,  ved  Trond Solli og John Kr. Angvik.  At Tor Pedersen reduserte sekunder før full tid hjalp godt på resultatet.  

TIL tapte, men fotballen seiret. Aldri før har Tromsø IL spilt så god fotball. Aldri tidligere har de rød/hvite vært så nær sensasjon. Aldri har det hendt at en 1. divisjondebutant har "lekt" seg med Rosenborg på Lerkendal.

At TIL nærmer seg toppformen med stormskritt ble klart bevist. Laget henger meget godt sammen. Alle lagdeler gjør jobben sin, og fram for alt får TIL det til å svinge i angrep. Det tok tid før det ble farlig foran buret til Ola Bye Riise, men TIL var frekk nok til å score på sin første virkelige målsjanse. Tre trekk og så satt ballen i nettet. Kanskje kampens fineste scoring, og meget psykologisk viktig i en periode hvor RBK hadde ledelsen.

Til nå har dommertrioen som har ledet TILs kamper gjordt en utmerket jobb. Desverre kan man ikke si det samme om Jan Erik Olsen og hans to kollegaer som ledet oppgjøret på Lerkendal. Rosenborgs første scoring oste det offside av.         Tor Pedersen, Trond Steinar Albertsen og Trond Johansen var TILs enere.
 

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø)

Oppdatert: 13.05.2003

Del dette: