Allnorsk1.divisjon 1986: Molde - Tromsø IL

Referat: " Kvalkamper kan avgjøre TIL`s skjepne"  var overskriften i Nordlys.

Det ble poengdeling i kampen hvor ingen av lagene våget å tape. Lagene hadde hver sin omgang, TIL den første, mens Molde overtok i andre omgang, men ble kontant stoppet av TIL`s gode forsvar, tross av at TIL lå under, skaffet de seg et straffe, som Trond Johansen scoret på. Men presset ble for langvarig og Molde`s Kjetil Rekdal fikk stemlet ballen i mål seks minutter før slutt.

Ikke en spiller i TIL-leiren regnet med ett poeng borte mot Molde som en halv seier. Etter kampen var det stille som graven i TIL-garderoben. De spilte ikke for å vinne kvalifiseringsretten, mot Molde. De tok ledelsen knapt kvarteret ut i andre omgang - og jobbet siden taktisk for å slippe kvalifisering som belønning.

Uten at trener Arne Andreassen ga beskjed fra linja, la TIL-laget seg lenger tilbake på banen. Så begynte Molde en stanging lik en viril avlsvær, mot TIL-forsvaret den siste halvtimen. Først ble de kontant avvist. TIL sikret betryggende og spilte godt organisert da Molde med Jan Berg i spissen, prøvde å runde forsvaret med hurtige diagonaler. Eller de slo høye baller i midten. Og de fikk belønning for strevet.

Men før det var Per Høgmo frampå etter et fatalt tilbakespill fra Moldes Stein Olav Hestad. Og ble ureglementert lagt ned av Molde-keeperen Inge Bratteteig.  Trond Johansen fintet Bratteteig til feil hjørne på straffen. Og er det noen trøst for TIL, så sa landslagsspissen Jan Berg dette:  - Et tøft lag som spiller tett og godt organisert. Det er her de hører hjemme, i 1. divisjonen.   

Dommer var Arild Haugstad fra Faaberg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 13.05.2003

Del dette: