Allnorsk1.divisjon 1986: Mjøndalen - Tromsø IL

Referat:   Vet ikke om dette er min verste tabbe noensinne, men det er ihvertfall denne sesongens verste tabbe, Tore Nilsen var delaktiv i begge forsvarstabbene som resulterte i scoringer. Bunngrumset vil ikke bort fra Tromsø IL. Nå ble det ekstra bittert etter to opplagte forsvarstabber, en oppløftende, men målløs første omgang, som ble etterfulgt av en andre omgang tilsmusset av gamle synder i samtlige 45 minutter.

Kan ikke si at vi spilte som et typisk bunnlag i denne kampen, men vi slet med komplekset som er typisk for et lag i utsatt tabellsituasjon. Vi hadde ikke den nødvendige flaksen, og burde scoret både ett og to mål før pause, og ble for utålmodig da det buttet mot i andre omgang. Slik forklarer Arne Andreassen, som i denne kampen overtok trener-ansvaret etter Dagfinn Rognmo, som hadde trekt seg fra trenergjerningen i TIL.

Den første kalddusjen kom etter en opplagt forsvarstabbe. Tore Nilsen misser på en avklaring på kant, Oddmar Nilsen snapper ballen, la inn til Odd Johnsen som skjøt fra kloss hold i kroppen på Bjarte Flem. Returen snappet Freddy Øhrbeck i kamp med Tor Pedersen. Hvem av de som stusset ballen i mål skal være usikkert.

Verre åpning kunne ikke TIL fått, men det hjalp desverre så lite at TIL-guttene kom seg etter sjokket i åpningsfasen. Utover omgangen var det TIL som produserte målsjansene. Vi noterte seks stykker etter scoringen til Mjøndalen.

Per Høgmo var banens dominerende spiller før pause. Han skapte mange farlige sjanser foran Mjøndalens mål. Lars Espejord hadde også et skudd i tverrliggeren. 

Igjen spilte Bjarte Flem en god kamp.   Dommer var Torbjørn Aass fra Brage.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 13.05.2003

Del dette: