Allnorsk1.divisjon 1986: Lillestrøm SK - Tromsø IL

Referat:   Morten Kræmer fikk sin ilddåp på Åråsen, Morten hadde bare fire minutters erfaring fra 1.divisjon, og han kom meget bra fra dette. Det gjorde nok ikke laget, som gikk på en 0-2 smell. Det var kanske respekten for "kanarifuglene" fra fjorårets semifinale som gjorde utslaget.

LSK-masinen ble for sterk for Tromsø IL. Malende og tålomdig knuste de TIL-manskapets håp om poeng. 45 minutters løfterik spill på bortebane, er ikke nok for TIL. Slett ikke mot Lillestrøm. Og svært så skjelden når viljen til å score ikke var stor nok.  Mulighetene var nemlig der flere ganger før pause.

TIL sliter med ryggen mot veggen etter den lovende åpningen i toppserien. Tap betyr at de rød/hvite debutantene bare har tatt ett poeng på de fire siste kampene. Da blir ikke åpningen på de tre første kampene like imponerende. Det kompakte TIL-laget gikk opp i sømmene. Angrepet fikk ikke den nødvendige støtte bakfra. Ball-mottaket tapte seg i kvalitet.

Det var markeringssvikt kombinert med lite våkent forsvarspill som i realititen avgjorde kampen. Etter at LSK hadde punktert kampen gjorde de som de ville. Den siste halvtimen ble det LSK-oppvisning. Uten å ta fram direkte glitrende spill, var det likevell nok til å markere klasse-forskjellen.

Betegnende nok var Bjarte Flem og Tore Nilsen TILs beste denne gangen.   Dommer var Kjell Nordby fra Rygge.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 09.03.2004