Allnorsk1.divisjon 1986: Kongsvinger IL - Tromsø IL

Referat:   Dette var jo en historisk kamp, første gang TIL spilte i øverste divisjon. Hvem sa TIL måtte sloss for livet for å holde seg i toppserien, her hentet de greit og enkelt det ene poenget, mot et av toppseriens beste hjemmelag. De tok likegodt ballen med seg inn i Kongsvinger`s hjerte - nemlig midtbanen. Der spilte de som om de hadde tilhørt toppserien siden tidenes morgen.

Tålmodig, sindig - men periodevis for rolig - tok de opp kampen mot Even Pelleruds artisteri, mot Øyvind Tomtebergets fysikk, og Kjell Sagens hurtighet: Bare i perioder fikk Pellerud boltre seg, aldri har Tomteberget tapt så mange luftdueller i toppserien, og skjelden har Sagen fått utnyttet farta si så lite.

Det var utrolig frekt av TIL. Kongsvinger som fryket TILs solide fysikk, møtte i stedet et lag som ville ta opp kampen på midtbanen. Å spille Kongsvinger-pulsen opp i stress-tempo. Det klarte de tidvis meget bra.

Det kunne gått riktig galt allerede etter tre minutter, men Bjarte Flem`s glimrende beinparade i duell med Olav Nyseter, ga laget troen på seg selv. Så etter 22 min. vant Truls Jensen en hodeduell på 16.meteren, og den gikk rett i mål, (historisk mål). At Konsvinger utlignet i det 29. min. var jo ergelig. Målet kom etter en lang fase hvor TIL hadde komandoen i kampen. Gledelig mange tilskuere på tribunen.

Tromsø IL kunne gå av banen med hodet høyt hevet, selv med resultatet 1-1. Trener Dagfinn Rognmo hevdet etter kampen : "Vi gikk for seier, er tilfreds, men ikke fornøyd.

TILs beste spiller var Bjarte Flem.     Dommer var Tor Hollung fra Østsiden.

Oppdatert: 08.03.2004