Allnorsk1.divisjon 1986: HamKam - Tromsø IL

Referat:   Her var det ikke mye angrep fra TIL`s  side, og da hjelper det ikke. Men likevell var det lyspunkter å ta med seg videre i sesongen. Fem ganger var Ham-Kam alene med Bjarte, uten å notere seg for scoringer. Selv straffespark ble keepermat for populære Bjarte.

Fire uker uten poeng har satt dype spor i Tromsø IL som toppseriedebutant. Selv ikke spillemessig framgang framgang på Briskeby kan snu trenden: TIL-manskaper er så livredde for å tape igjen, at de ikke tør angripe med tilstrekkelig tyngde. Illustrerende for situasjonen var dette tapet. TIL tapte oppgjøret i en fase hvor de selv skapte de fleste tilbudene.

Trond Johansen kunne med større hell ha gitt TIL ledelsen allerede etter tre minutter. I presset situasjon etter gjennomspill i midten, reddet Einar Rossbach skuddet fra ti meter, med en glimrende beinparade. Knappe ti minutter seinere kunne samme Johansen satt Rossbach på ny prøve, men skuddet fra 16-meteren kom for seint, og gikk via et HamKam-bein til corner.

Nøling var den direkte årsak til at TIL ikke tok ledelsen halvannet minutt seinere på den etterfølgende corneren, ballen gikk over og forbi Rossbach, men ingen TIL-spillere var tilstede ved den bakre stolpen for å dytte ballen i mål. Jan Åge Fjørtoft sørget for ledelse til vertene på lagets første tilbud. Og på lagets andre tilbud  ble det 2-0.

Dommer var Per Arne Larsgård fra Sandefjord.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 13.05.2003