Allnorsk1.divisjon 1986: Bryne - Tromsø IL

Referat:   Har vi hørt den før: "På tryne i Bryne", TIL tapte for et bedre lag, og som behersket den tunge og våte gressmatte best. Men Brynes to scoringer kunne vært avverget med mer resolutt opptreden. Men om TIL straffes for sine feil, er man også  stand til å utnytte motstanderens tabber, Trond Johansen`s 1-0 scoring var i seg selv en prestasjon. Tor Pedersen er ikke den som strør om seg med superlativer, men han måtte medgi at Arne Larsen Økland var en vanskelig kar og hanskes med.

Fotballinteresserte nordlendinger skal enda spennes på pinebenken noen uker. TILs kamp for å overleve i 1. divisjonen blir sansynligvis mer dramatisk enn de fleste av oss har godt av. Et fortjent tap på Bryne satte en foreløpig stopper for Tromsø-guttenes innsats de siste ukene.

Begge Bryne-scoringene kunne vært avverget med mer resolutt opptreden, utligningen til 1-1 må Tore Nilsen ta skylden for. Men om TIL straffes for sine feil, så er man også i stand til å utnytte motstanderens tabber. Trond Johansens 1-0 scoring var i seg selv kampens beste enkeltprestasjon. Men den kom som resultat av slurv i Brynes midtforsvar.

Per Høgmo fikk ballen i beina midt på Brynes halvdel. Kjapt spilte han fram sin rekkekamerat. Det virket som om Trond aldri fikk samlet seg til skudd. Bare noen få meter fra dødlinja var Trond, da han bestemte seg til å dunke til med det fryktede venstrebeinet, med minst mulig klaring føk ballen forbi Bryne-keeper Lars Gaute Bøe og inn ved motsatt stolpe.  

Dommer var Lars K. Rogne fra Brattvåg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 13.05.2003

Del dette: