Cup NM kvartfinale 1985: Tromsø IL - Strømsgodset IF

Med TILs suverene seier  er også et nytt kapittel skrevet i Norges Fotballforbunds historiebøker. Aldri tidligere har et lag så langt nord i Kongerike Norge vært å finne i en semifinale i NM-cupen, og med den smaken Torkild Brakstads gutter har fått på cupspill, skulle det ikke forundre oss om cupfinalen på Ullevaal blir det neste. For ordens skyld så spilles semifinalen søndag 22. september og finalen 20. oktober.

TILs målfest og semifinalebilett kostet to sentrale og meget viktige spillere. Lars Espejord og Trond Johansen er notert på skadelista etter kvartfinalen, og begge måtte kjøres på legevakta etter kampen.

TIL fikk den drømmestart de trengte. Etter 2,30 minutter satt den første ballen i nettmaskene bak SIF. Men TIL ga seg ikke med dette. Offensiv og morsom fotball preget Tromsø-guttene som gjorde omtrent hva de ville mot tamme drammensere. På midtbanen kjørte TIL "ball i hatt" med SIF, og i angrep hadde de sin fulle hyre med å holde styr på Per Høgmo og Trond Johansen.

Tore Nilsen var forøvrig sammen med Truls Jenssen TILs beste. Per Høgmo sto for regien, et knallhardt skudd fra kort hold slår i stolpen og returen setter en presset SIF-forsvarer over sin egen målvakten. Men TIL ga seg ikke med dette, og det var nære på en rekke ganger. Så kom et overlegg fra Truls Jenssen som Trond Johansen brenner avsted med venstreslegga. Fra 25 meters hold suser ballen over bakken i 100 km i timen og går i SIF-keeperens venstre hjørne.

Trond Johansen skulle også bli mannen som definitivt avgjør kvartfinalen, andre omgang var bare drøye minuttet gammel da han presser SIF-stopperne. I duellen stusser ballen Tronds kne og lobbes elegant i mål. Så avsluttes det hele med to kjappe mål av Per Høgmo og Sigmund Forfang.  Fritjof Wilborn var Strømsgodset beste.  

Dommer var Espen Larsen fra Veitvedt.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 05.03.2004

Del dette: