Cup NM 4.runde 1985: Viking - Tromsø IL

Viking-trener Bill Foulkes må ta den lange turen til Tromsø likevel. Han burde sluppet. Tromsø IL burde avgjort 4. rundekampen etter ordinær tid. Gjentar de godbiten fra Stavanger Stadion, bør Tromsø-publikummet glede seg. Forhåpningsvis også til kvartfinale-biletter. Nærmere enn TIL var kan en vanskelig å komme.

Tromsø IL fikk imidlertid en åpning de aller hels ville unngått. Allerede etter åtte minutter måtte Bjarte Flem hente ballen ut av eget nett. Det var mer en tilfeldighet enn resolutt opptreden fra Viking som ga scoring. Om Bjarte Flem ikke var heldig med  den første scoringen, var hans mer kjente kollega Erik Thorstvedt langt fra patent.  TIL hadde nemlig omgangens klart største måltilbud - to av dem forårsaket av meget usikker opptreden av Thorstvedt. Begge gangene var det Per Høgmo som kunne tegnet seg for mål.

I medvinden hadde TIL problemer med å spillet seg til etablert angrep med tyngde. Likefullt var ikke Vikings opptreden foran Bjarte Flem mer truende, enn at TIL-forsvaret med resolutt opptrede klarerte de fleste innlegg foran mål.

I steden var det TIL og Truls Jensen som fikk drømmeåpning på andre omgang, bare fire minutter var gått da Truls stusset ballen forbi en trusende  Erik Thorstvedt og utlignet. Det var et godt og raskt angrep trukket opp av Trond Johansen og Tore Rismo. Men bare syv minutter senere tok Viking ledelsen igjen.

Men det var likevell lite som tydet på at Viking skulle makte å kontrollere kampen ut. TILs oppofrende spill, som stadig ble bedre etter hvert som forsvarskjeden fant rytmen, midtbanen markerte bedre og angrepet presset bedre i felleskap. Det førte til at Viking mistet roen i spillet, og sakte men sikkert arbeidet TIL seg til et overtak.

Da Trond Johansen utlignet til 2-2 ti minutter før full tid, var det helt fortjent. TIL hadde spilt glimrende og tillitsfullt i omlag et kvarter, og overrumplet Viking med sin fysikk og løpsvilje. Trond Johansens scoring kom etter en misforståelse i Vikings midtforsvar. Alene med Erik Thorstvedt kopierte han Truls Jensens prestasjon 29 minutter tidligere.

De siste ti minuttene burde gjestene avgjordt kampen, og reist hjem med kvartfinale-biletten i lomma.  De to ekstraomgangene inneholdt bare en skikkelig målsjanse. Og det var TIL som var nære på å avgjøre kampen.

Tor Pedersen var TILs utvilsomt beste spiller, sammen med Tore Rismo og Lars Espejord, er nøkkelspillerne igjen i god form.   Dommar var Torodd Pressberg fra Strømsgodset.

Oppdatert: 04.03.2004