2.div.avd.B 1985: Tromsø IL - Sunndal IL

Så ble den utsatte kampen mot Sunndal avviklet, kampen ble utsatt på grunn av at en av spillerne omkom ved en ulykke dagen før kampen skulle gå i vår.

Ingen har større fart enn TIL. Knusende og overlegent sendte TIL hjem en ny opprykkskandidat med tap. Etter en skuffende sesongåpning, har TILs vårspurt ført den nærmest Strømmen - og tar ferie på "kvalifiserings-plassen"  Bare synd de blir beordret på ferie. De har aldri vært bedre.

En gnistrende god førsteomgang, med et utall måltilbud og en scoring. På blokka talte vi ti store TIL-tilbud før pause - men i frykt for å gå glipp av nye sjanser turde vi ikke se ned og notere alt. - TIL overgår flere av klubbene i 1. divisjon. De imponerer med sin fysikk og styrke på dødball-situasjoner, mente Sunndal-trener Eirik Brakstad, som var sjanseløs i duellen med storebror og TIL-trener Torkild Brakstad.

Vi tilgir de mange spolerte måltilbudene for hjemmelaget. Det var moro likevel. Dermed hadde også kampen nerve, helt til Sigmund Forfang økte til 2-0 kvarteret før slutt. Og da var det liksom ingen vits å nøle lenger. To mål kom i løpet av de neste tretten minuttene. Det var praktfullt.

En glimrende Bjarte Flem måtte en gang vise kvalitet på streken. Hans reaksjonsredninger etter skudd fra kloss hold som forandret retning, var beskjed god nok. I kampens øvrige minutter tok han komandoen ved å starte angrepene med glimrende raske kast, eller sendte ballen direkte inn i Sunndals 16-meter med sine enorme utspill.

Foran ham spilte TILs forsvarskjede med stoisk ro og proppfull av selvtillit. På midtbanen sprintet Tore Rismo halvmaraton. Utrolig løpsterk og taklingsvillig, oppofrende og glimrende i lufta. Og sammen med Truls Jensen og Lars Espejord "pakket" de inn Sundalspillerne på en måte at de skjeldent fant noe vei ut av uføret.

Når ekspressen fra Polleidet (Sigmund Forfang) tar løs på gressteppet, er det ikke rart matta ser ut som den gjør. Det nyttet ikke at Sunndal-forsvaret var spesielt opptatt av Trond Johansen og Per Høgmo. Sistnevnte slapp løs en gang. Da sto det igjen en forvirret forsvarsfirer, og keeper ante knapt hva som hadde skjedd før han fant ut at ballen lå bak han - i nettet.

Dommer var Harald Hansen fra Strømsgodset.

Oppdatert: 03.03.2004