2.div.avd.B 1985: Tromsø IL - Strømmen

Ett glimrende angrep, ett glimrende mål, og to poeng. Det var nok for Tromsø IL, som dermed reiste kjerringa mot Strømmen. - Kjærkommen seier. Håper strømmen snur og vi får flere lyspunkter, sa TIL-trener Torkild Brakstad, da Strømmen hadde forlatt banen etter 90 mørke minutter.

Vanskelig vind, ujevn og meget vanskelig gressmatte, og en anstrengt tabell-posisjon - mot serieleder og ubeseirete Strømmen. Alt var vanskelig for Tromsø IL. Men det ble etter hvert verre for Strømmen. Kampens eneste scoring ble oppgjørets største av meget få lyspunkter.

Ti minutter etter sidebytte dro Sigmund Forfang og Tore Rismo opp et angrep på TILs venstreside. Etter veggspill dro Forfang seg inn mot midten - på tvers av 16-meteren. Stikkpasningen dro Trond Johansen med seg inn i feltet og dundret den i kjent stil i nett-taket fra 12 meter.

Strømmen hadde store problemer i den sterke motvinden før pause. I medvinden klarte TIL å holde ballen på Strømmens banehalvdel, men uten dermed å skape måltilbud i forhold til det spillemessige overtaket. Omgangens eneste tilbud kom ved Per Høgmo og Tore Rismo, men skuddet endte rett på keeper.

Midtveis i andre omgang så det stygt ut for Bjarte Flem, han gikk ned for telling med store smerter i skuldra etter en luftduell i feltet. Bjarte sto over de to første seriekampene på grunn av skade i samme skuldra, og en kunne frykte det verste. Bjarte Flem kom imidlertid på beina igjen, og fikk vist at han er en keeper av klasse med ei kjemperedning.

Skuffende var det at laget ikke klarte å utnytte Bjarte Flems særdeles lange utspill fra mål. TIL beholdt den spillemessige føringen i kampen også i andre omgang. Det ble en ren arbeidsseier for hjemmelaget. Den forsiktige TIL-versjonen som tidligere i vår som har avgitt halvparten av poengene, var omsatt til et godt kjempende og kontant mannskap.

Anført av taklingssterke Nils Solstad og alltid like arbeidsomme Tore Rismo, klarte de å rive opp  det meste av Strømmens forsøk på angrep.   Dommer var Eirik Heim fra Silsand.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 01.03.2004

Del dette: