2.div.avd.B 1985: Tromsø IL - Steinkjer

Bakrusen har uteblitt etter ståhei og cupsus i Ishavsbyen. Løftet om at seier teller mest, ble til de grader holdt på Alfheim.  I ren "da capo" ble Steinkjer overkjørt og påført sesongens første nederlag på bortebane i serien.

En bekymret Torkild Brakstad over Lars Espejord og Trond Johansens skader, fikk det svaret han ønsket seg mest av alt fra erstatterne. Eivind Andreassens to scoringer før pause var beskjed god nok om at Trond "Eder" Johansen kan unnværes. Steinkjer-laget ble jaget vilt for et TIL-mannskap som synes sulten på mer enn cup-suksess.

Med fysikk, disiplin og uhyre sterk moral, ble gjestene jaget når de hadde ballen, og presset til å gjøre feil med den. I kampens første 84 minutter gjorde TIL hva de ville med dem - og nektet Steinkjer enhver kontakt med Bjarte Flem i TIL-målet. De gangene Steinkjer klarte å kjempe seg forbi TILs kompakte midtbane, ble gjennomspillene enten snappet opp, eller som oftes lurt i ei enkel off-side felle.

Eivind Andreassens hjemkomst ble feiret med stor selvtillit og overbevisning. Etter halvannen sesong hos erkerival Strømmen, dundret han inn 1-0 og 2-0. Først ved forsering etter et gjennomspill, hvor han løp inn i 16-meteren fra skrå vinkel, og dundret ballen til side for keeper. Deretter da han mottok ballen fra Sigmund Forfang, ballen hadde ikke vært nær bakken før Eivind dundret den i mål på hel volley fra 16-meteren.

Tore Rismo ordnet 3-0 ved å legge ballen i mål etter retur fra corner, mens Truls Jensen effektuerte et straffespark i mål. Et korrekt straffespark etter Per Høgmo ble lagt ned i feltet. Om seieren var fortjent ?  Jovisst, og vel så det !  Spillemessig var det ren envegskjøring. Og måltilbud var det nok av. Tre ganger var Per Høgmo gjennom uten å lykkes. Det gjorde heller ikke Sigmund Forfang de to gangene han fikk sjansen alene med keeper.