2.div.avd.B 1985: Tromsø IL - Hødd

Han smilte som ei sol, Nils "Sunny" Solstad da han ble matchvinner i kampen mot Hødd på Valhall Stadion. Ti minutter før slutt dukket han opp inne i feltet, og lurte innlegget fra Trond Steinar Albertsen i mål.

Seieren var fullt fortjent, og samtidig et bevis på at tapet for Bærum forrige helg var et arbeidsuhell. Det ble aldri noe stor forestilling, et typisk gi å ta oppgjør, hvor det meste av spillet foregikk på midtbanen. Første omgang var jevntspilt og inneholt svært få sjanser.

Andre omgang åpnet med et TIL-bombardement av de skjeldne. I løpet av omgangens 20 første minutter hadde TIL fem opplagte målsjanser. Per Høgmo var gjennom to ganger, men Hødds solide keeper avverget mesterlig. 16 årige Kjetil Olsen som kom inn etter pause, dro seg fri allerede etter tre minutter, og skuddet smalt i stolpen. Dessuten hadde Tore Rismo en kjempesjanse da han plutselig fikk stå alene på kloss hold, men Hødds umulige målmann reddet igjen.

Men scoringen måtte komme. Og den kom i tolvte time, i en periode da TIL var i ferd å miste litt av initiativet de hadde hele omgangen.   Desverre fikk Truls Jensen armen av ledd, han får tre ukers pause før han er klar igjen.

Tore Nilsen og Nils Solstad var TILs beste.   Dommer var Torgeir Wist fra Nessegutten.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 01.03.2004

Del dette: