2.div.avd.B 1985: Tromsø IL - Harstad IL

Stolper og bein - de var ustanselig i vegen for TIl.  Et utall skudd og headinger ble stanset av HILs tusenbein - de fleste i god retning mot HIL-målet. Og sannelig var det ikke armer og bein i veien ved TILs to scoringer. Sigmund Forfangs skudd stusset et HIL-bein før ballen fant nettmeskene. Og Truls Jensens avgjørende heading forsøkte John Andersen slå ut med hånden på målstreken.

Men det ble scoringer ved begge anledninger. Takk og pris for TIL - det ville vært begredelig og tapt kampen på HILs første kontring. Kvarteret ut i første omgang fikk nemlig Jan Sigurd Ervik for første gang komme fri etter ei lang lyre bakfra. Han gjorde det han kunne fra skrå vinkel - scoret på et knallhardt skudd.  Noe som nærmest var et ran overfor TIL som hadde HIL fullstendig i kne. Og scoringen kom som et resultat av et underbefolket  TIL-forsvar som var mer opptatt med å få hull på byllen.

Derfor var det mer overbevisende for TIL å komme tilbak. De fortsatte presset, fintet, skjøt, tok returer og spilte seg til cornere. Utallige ganger. Da Sigmund Forfang utlignet 11 minutter senere, jublet TIL-spillerne mer enn noensinne. Det knallharde skuddet fra 16-meteren stusset et HIL-bein før det fant nettmaskene. Fem minutter senere stusset Truls Jensen ballen direkte i mål fra første stolpe etter corner.

Det ble et like hardt lokalderby som man fryktet. Uten at kampen utartet seg, ble det et utall av mann mot mann dueller. I en kamp som hovedskakelig befant seg på HILs banehalvdel.

TILs største overraskelse var Eivind Andreassen (23). Hans gjennintreden i TIL-drakten etter halvannen sesong i Strømmen, var overbevisende. Ellers var Sigmund Forfang og Trond Steinar Albertsen best hos TIL.   Dommer var Eirik Heim fra Silsand.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 04.03.2004

Del dette: