2.div.avd.B 1985: Tromsø IL - Grand Bodø

For dårlig, det er ikke godt nok å vinne bare 2-0 over et slikt lag. Vi er så hjertens enige Torkid Brakstad. Og bak TIL-trenerens klare dom etter det nordnorske derby, ligger det mer: Vi har problemer, angrepsspillet fungerer ikke slik det skal. Det er blant de forhold vi må rette på denne uka, fortsetter Torkild Brakstad.

Ikke bare var pasningspillet slurvete. TIL-spillerne var heller ikke der de ellers alltid har vært. Enklere fortalt - laget henger ikke sammen slik det gjorde tidligere i høst. Defensivt hang laget brukbart sammen de siste 60 minuttene.

Om det ble vist enkelte glimrende angrep i hjemmelagets beste periode, ble avslutningene for dårlige. Bare da Per Høgmo headet (!) 1-0, etter et godt opptrukket angrep fra Arne Andreassen, og da Truls Jensen dundret ballen i mål etter at Tore Rismo hadde headet ned i feltet til ham, lyktes de. At Per Høgmo og Sigmund Forfang var helt igjennom Grand-forsvaret hele tre ganger var ikke nok, de scoret ikke.

Når spillerne ikke klarer å gjøre dagens nordnorske "nabo-krig" underholdende, er det samtidig grunn til å bemerke dommerens medvirkning. Vi ofrer vanligvis ikke dommeren stor oppmerksomhet. Denne gang gjør vi det. Ikke fordi Jens Petter Jensen gjorde enkeltstående fatale feil som innvirket på kampens resultat. Nei mest på grunn at han stykket opp spillet med sitt ustanselige fløytebruk.

Oppdatert: 06.03.2004