2.div.avd.B 1985: Tromsø IL - Alvdal

Bare en skjelden gang spiller de på hjemmebane. Det vet de å sette pris på - like mye hver gang. Det er nemlig her de hører hjemme - om noen skulle tvile. I sin tredje hjemmekamp for året, knuste de alle alvdølers håp om å bryte TILs seiersrekke i Tromsø. I stedet måtte Alvdals spillere bokstavlig talt se opp til TIL-aktørene. Tre av målene kom nemlig etter headinger - hvor TIL-spillerne viste sin klasse. Oppgjøret gikk i skikkelig sommervarme, og det skulle bli enda varmere etter hvert på tribunene.

Alvdølske springskaller (les headinger) så vi lite til. De tapte omtrent alle. Alvdølske helpark prøvde de av og til. Men det førte ikke frem. Deres puslete og småtekniske spill, var alt for omstendig til å lykkes mot det fysisk sterke og løpsvillige hjemmelaget. At gressmatta på Valhall ikke innbyr til "short-pasning" og tekniske lekkerbiskener , burde alvdølene oppdaget før de nitti minuttene var over.

Men TIL-mannskapet avgjorde kampen før den var over. Ikke minst takket være Lars Espejords solide fysikk og gode hodespill. Den tidligere landslagsspilleren i basketball, var suveren i nærkampene. Spenstig og sterk, var Alvdals keeper og forsvarsspillere sjanseløs ved begge scoringene midtveis i første omgang. Først da Espejord måtte rygge fem-seks meter for å nå ballen etter corner. Som "Frihetsgudinnen" raget han ensomt til værs, og headet inn 1-0.

Og bare tre minutter senere fikk Alvdal-keeper lide for Espejords fysikk. På et langt innkast fra Per Høgmo, forøkte keeper å gå opp i ryggen på Lars Espejord for å bokse ballen ut. Espejords hode raget høyere - og stusset ballen over keeper og i mål. Etter å ha lagt grunnlaget for en ny hjemmeseier, tok Espejord komandoen på midtbanen. I duellene regjerte han, i lufta dominerte han - dro på seg motspillere og frispilte medspillere.

Og rundt Lars Espejord herjet hans medspillere med alvdølene - som nok opplevde sine mest fortvilte nitti minutter i allnorsk seriespill. For ordens skyld - Alvdal hadde en mulighet til scoring: Etter atten minutter kunne Håkon Liegård gitt Alvdal ledelsen. Først halvklarerte Bjarte Flem. Deretter kastet Tor Pedersen seg ned og halklarerte et nytt skudd med kroppen. Dermed ble ballen klarert i mølja foran TIL-målet - og Alvdal takket for seg.

Dommer  Frank Aase fra Høken var meget god.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 02.03.2004