2.div.avd.B 1985: Tromsø IL - Aalesund FK

Tre scoringer, to misbrukte straffespark og et vell av sjanser som kunne rettferdiggjordt en TIL-ledelse så vidt i underkant av to-sifret. Så deretter 45 minutter ukonsentrert og viljeløs fotball krydret med ei avsluttende Høgmo-scoring verdt hederlig omtale.

Slik kan i korte trekk kampens behagelige TIL-gevinst mot Aalesund komenteres. De første 45 minuttene ble et gjensyn med Tromsø IL slik vi så laget briljere for en snau måned siden. I denne perioden ble Aalesund gjordt til statister. Som nødvendige ingredienser i TILs opprullinger på sidene lot gjestene seg blende av fartsfylt underholdning, og ikke minst av uhyre sjanserik fotball.

Gang på gang høstet Tromsø IL aplaus for sine raids. I sentrum for de fleste anledninger noterte vi Sigmund Forfang. Han var da også mannen bak den forløsende scoringen, da han etter et drøyt kavarter tillot seg å avslutte et angrep med et skudd gjennom Aalesund-muren. Ballen fant nettmaskene bak en dekket keeper.

Kampens lekreste scoring signerte Truls Jensen som kunne ekspedere et innlegg fra Per Høgmo i mål. Og dette etter et angrep som var symtomatisk for TILs gode spill i denne perioden. Så synd at avslutningene oftes var av mindre god klasse.  Deretter fikk guttelandslags-spilleren Kjetil Olsen begå 3-0 etter corner. Ytterligere spenning ble det da TIL fikk tildelt straffe to minutter senere. Straffesparket ble av Truls Jensen plassert for høyt og for nært keeper.

Få minutter senere fikk TIL tildelt nok et straffe. Denne gangen virket det urimelig hardt dømt da dommer Knut Skoglund pekte på straffemerket etter en felling av Per Høgmo. Høgmo ekspederte straffen selv, og satte den i stanga. Resten av omgangen artet seg som en sammenhengende kanonade mot Aalesund-keeperen.

Andre omgang ble en lite hyggelig forestilling. TIL fikk aldri lov til å briljere som i kampens første halvdel. Aalesund slapp seg mer løs, spilte med større selvtillit, og greide å ta komandoen på midtbanen. Dette resulterte i en fortjent redusering. Først mot slutten av kampen kom TIL tilbake, og Per Høgmo fastsatte sluttresultatet til 4-1, etter en forsering som ble avsluttet med et hardt skudd fra skrå vinkel.

Oppdatert: 07.03.2004