2.div.avd.B 1985: Sunndal IL - Tromsø IL

Høstjakta er over for Tromsø IL !  Og det knapt før den har begynt. Kampens taktiske og meget verdifulle ettmåls-seier over Sunndal ble Tromsø ILs gullfugl på høstjaktas første dag. Nå trenger TIL bare to poeng på de resterende seriekampene - og kvalifiseringskampene for 1. divisjonen er sikret.

For TIL er det kun et klovnestup på de to resterende seriekampene som kan felle laget fra en plass til 1. divisjonskvalifiseringen. Spiller TIL som de gjorde i denne kampen, like mye med hode som med kropp og bein - da er det ingen som kan felle TIL. For Sunndal-triumfen var en avgjordt taktisk seier. Brakstads elever fulgte taktikken til punkt og prikke - med unntak av en periode i 1. omgang da TIL ikke maktet å sette skikkelig press på Sunndal. Men i denne perioden var det også hett rundt ørene på Bjarte Flem.

I andre omgang fant Brakstad det klokest å sette sikringer bakover på banen. Vingbackene trakk lenger ned å tettet igjen. Effektivt trekk - dybden i Sunndals angrep ble borte. TIL tok komandoen - og Truls Jensen trakk i arbeidsklær. Og da er midtbanesliteren over alt. Og hva mer naturlig var det ikke at nettopp Truls Jensen gjorde forarbeidet til TIL-scoringen.

Trond Steinar Albertsen headet en løpeball til Truls ned mot dødlinjen, Truls la inn foran mål hvor Eivind Andreassen først kjempet om ballen, men rakk den ikke. Ved lengste hjørne sto Sigmuns Forfang umarkert, han tok ballen på direkten og i mål. Andre omgang ble Tromsø ILs, hvor både Per Høgmo og Trond Johansen hadde fri veg mot mål  - men hvor Sunndal-keeper Andreas Juliussen avverget med beinparade ved begge anledningene.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 07.03.2004

Del dette: