2.div.avd.B 1985: Strindheim IL - Tromsø IL

TIL-guttene har kastet "bortekomplekset" på havet, og spiller som et tetlag på bortebane: Gjerrig, disiplinert og med sikkerhet i forsvaret. Nå vant de sin andre 1-0 seier på bortebane i år. Det har de aldri klart i 2. divisjonen tidligere år. Men de trengte hjelp for å holde tetfølge på tabellen. Etter å ha misbrukt seks store måltilbud, fikk Sigmund Forfang betalt for innsatsen. Han forfulgte en håpløs pasning, løp inn et langt tilbakespill og satte ballen tilside for Strindheim-keeper.

Et Strindheim-lag i poengnød spilte som et bunnlag. Nesten uten unntak lange klarerende spark på ballen i egen forsvarssone, ble det vanskelig for TIL å skape ro og balanse i angrepet. Alt for ofte ble TIL med på samme oppskrift.

Men det ble likevel TIL som skapte de fleste måltilbudene og var farligst foran mål. Men innenfor 16-meteren var gjestene uvanlig ubesluttsomme. I et oppjaget tempo med vanskelige fremspill og ubalanse på midtbanen, ble det også for lett for Strindheim å starte egne angrep etter å ha brutt TIL-forsøkene. Men så begynte TIL sløse med tilbudene. Først da Trond Johansen dro seg fram langt nede mot hjørnet av 16-meteren etter en fin frispilling, skuddet ble altfor løst. Dette ble fulgt opp med flere store måltilbud som ble sløst bort.

Andre omgang ble derimot langt bedre, og TIL dominerte samfulle 45 minutter. Iherdig og oppofrende arbeid på midtfeltet - med meget fornuftig disiplinert spill i forsvarsrekka, klarte laget å skape det nødvendige rom på flankene. Da våknet Sigmund Forfang. Raid etter raid førte tidvis til panikk og usikkerhet i Strindheim-forsvaret. En usikkerhet som ble belønnet Sigmund Forfang et kvarter før slutt. Men det måtte en ren gavpakke til før de rød/hvite klarte oppgaven.

Bjarte Flem, Tor Pedersen og Sigmund Forfang var TILs beste.   Dommer var Arild Ødegård fra Malmefjorden.

Oppdatert: 02.03.2004